Bij de keuze om te fokken, staan karakter en gezondheid hoog in het vaandel.

Eigenlijk een gedeelde eerste plaats kun je wel zeggen, want een hond is niet alleen gezond, als hij/zij dat is van lijf en leden,
maar zeer zeker ook als zijn/haar psyche in orde is. Ik zal er dus naar streven een zo gezond mogelijke Mastiff te fokken, met bijpassend karakter.

Uiteraard wordt die eerste plek gevolgd door het nastreven zo goed mogelijk volgens de rasstandaard te fokken.

De pups zullen in de woonkamer en dus tussen de andere honden opgroeien.
Ik ben namelijk van mening dat de pups op die manier alle facetten van het huiselijk leven meekrijgen en als normaal zullen beschouwen. Vervolgens zal ik ook investeren in socialisatie buitenhuis. 

De pups krijgen een FCI-stamboom,worden volgens schema ontwormd en gevaccineerd en/of getiterd.

Wanneer ik een nest plan, vind ik het erg belangrijk dat geïnteresseerden eerst kennis maken met mij en mijn Mastiffs. Dit geeft een ieder de gelegenheid één en ander te bespreken, te informeren, toe te lichten en elkaars verwachtingen uit te spreken, alvorens men “verliefd” raakt op een pup.

Ik zal selectief zijn in het plaatsen van een pup, omdat ik van mening zijn dat ik (mede) verantwoordelijk ben voor de pups.
U kunt een goede start en begeleiding verwachten en dit kan desgewenst “levenslang”.

Ik behoud mezelf echter wel het recht voor om tot de leeftijd dat de pups het nest mogen verlaten, de koop niet door te laten gaan om welke reden dan ook.

Mocht u geïnteresseerd zijn, neemt u dan contact met mij op.

Sandra Stormezand

06 – 43 09 76 76

living_xl@hotmail.com